АКТ мектеп асханасын бракераждық комиссияның тексеруі
2019 жылғы 14 ақпандағы
Құрамында Комиссия:
Касенова З. Е. мектеп директорлары, Кваст С. А.. әлеуметтік педагог, Сальникова Т. И.., медбике, Ишкова Н. В. ата-аналар комитетінің мүшесі мектеп асханасын тексеруді жүзеге асырды
Тексеру барысында анықталды:
1) ас блогына барғанда, санитарлық нормалардың бұзылуы анықталған жоқ. Өнімдерді сақтаудың температуралық режимі орындалады. Тоңазытқышта бір апта азық-түлік қоры бар. Барлық үй-жайларда құрғақ. Құрал-саймандар таңбаланған.
2) ұсынылған тағамдардың жағымды түсі, иісі бар.
Бастауыш сыныптар үшін үстелдерді жабдықтау оң әсер қалдырды. Балалар қуана тамақтанады, асхана құралдарын дұрыс қолданады. Бастауыш сынып оқушылары арасында өткізілген сауалнама бойынша оларға тамақ ұнайды. Жоғары сынып оқушылары үлкен ассортиментте ұсынылған буфет өнімдерімен тамақтанады.
(пирог, тоқаш, пицца ватрушка). Үшінші тағамдардан: компот, шай, кисель. Регламентке сәйкес баға.
Ұсыныстар:
1) асхана жұмысының сапасын анықтау мақсатында 2-11 сынып оқушылары арасында сауалнама жүргізу.
Комиссия мүшелері:
Касенова З. Е.
Кваст С. А.
Сальникова Т. И.
Ишкова Н.В.
Хаттама
Бракераждық комиссияның отырысы
"№2 ОМ " КММ»
14.02.2019
Қатысқандар-4 адам
Жоқ-0 адам
Бракераж комиссиясының төрағасы
Касенова З. Е. "№2 ОМ " КММ директоры»
Кваст С. А. әлеуметтік педагог
Сальникова Т. И. медицина қызметкері
Жауап:В. ата-аналар комитетінің мүшесі
Күн тәртібі
1 мектеп асханасында сатылатын өнімдердің сапасын бақылау нәтижелері.
2 мектеп асханасының дайын өнімдерін өндіру процесінің барлық сатыларында талаптарды сақтау.
3 жартылай фабрикаттар мен тамақ өнімдерін сақтаудың санитарлық-гигиеналық шарттары
4 асхана сауалнамасының нәтижелері
Отырыс барысы
Тыңдалды:
Әлеуметтік педагог Кваст С, А. оқушылардың ыстық тамақтануын ұйымдастыруға, дайын тағамның бракеражын өткізу туралы ақпаратпен, тағам дайындаудың технологиялық әдістерін орындауға жауапты. Ол күн сайын органолептикалық көрсеткіштер (сыртқы түрі, иісі, дәмі, консистенциясы, қаттылығы) бойынша сатуға жататын дайындалған тағамдардың сапасына баға берілетінін хабарлады. Шырынды, тағамның шығуы, тағамдардың берілу температурасы)
Тамақ Бракераж дайындалған партияны босатқанға дейін жүргізіледі.
Екінші сұрақ бойынша медицина қызметкері Т. И. Сальникованы тыңдады . мектеп асханасының дайын өнімдерін өндіру процесінің барлық сатыларында талаптарды сақтау туралы. Ол шикізатты технологиялық қалау, технологиялық процесті жүргізу (температура мен уақыт), жылу өңдеу процесінің реттілігі нормалар мен талаптарға сәйкес келетінін хабарлады.
Мәзір толығымен орындалды, дайындау бағасы жақсы. Тағамды аспаздық өңдеудің дұрыстығы тексерілді. бұл нормаға сәйкес келеді. Тамақ дайындау кезінде қоспалар қолданылмайды.
Әлеуметтік педагог С. А. Квастын буфет өнімдерінің сапасы туралы тыңдады. Ол балаларға берілетін нан-тоқаш өнімдері жас екендігін атап өтті. Пісіру ассортименті әртүрлі. Сусындардан шай мен компот беріледі. Азық-түлікті сақтаудың санитарлық-гигиеналық жағдайлары талаптарға сәйкес келеді.
Үшінші мәселе бойынша Н. Ишкованы да тыңдады.В., мектеп асханасында жартылай фабрикаттар мен тамақ өнімдерін сақтаудың санитарлық-гигиеналық жағдайларын сақтау туралы ата-аналар комитетінің мүшесі сақталады.
Төртінші мәселе бойынша сауалнама нәтижелері қарастырылды.(нәтижелері қоса беріледі)
Шешті:
1.келіп түсетін тамақ өнімдерінің сапасы, азық-түлік пен дайын тағамдарды сақтау мерзімі мен шарттары талаптарға сәйкес келеді, тағамдарды дайындау технологиясы сақталады, тоңазытқыш-технологиялық жабдықтар жарамды.
2 мектеп асханасының жұмысы барлық талаптарға сай деп танылсын.
Комиссия мүшелері:
Касенова З. Е.
Кваст С. А.
Сальникова Т. И.
Ишкова Н.В.